onsdag 15 oktober 2008

Jag ser ut som en Michelin gubbe.... ;)

Idag flyttar Jens hem för gott. Är sååå lycklig över det. Det är liksom inte lika kul att vara gravid utan honom ;)

Annars så rullar (!) allt på som vanligt. Känns lite konstigt att inte jobba...dagarna går liiite saktare och är liiiite tråkigare. Fast å andra sidan så är det skönt att äntligen få tid för sig själv. Att prommenera, träffa vänner och familj och sova.
Sova....ja, det försöker jag göra så mycket som möjligt.
Har inte sovit en hela natt sen vecka 14 typ. Och nu när barnet är så stort, så pressar den ännu mer på min urinblåsa. Så minst 3 toalett besök om natten.
Dessutom så samlar jag på mig en faslig massa vätska.....vaknar av att mina fingrar sticker och domnar bort. Jätte obehagligt.
Annars så har hela jag svullnat upp som en Michelin gubbe. Tack gode Gud att det mesta bara är vätske samlingar och kommer att försvinna..... Var hos barnmorskan i måndags den 13/10 med Jens. Allt såg jätte bra ut. Vi gjorde även ultra ljud som visade att den lilla Ängeln nu väger 1914 gram. Han/hon följer kurvan perfekt! :)

Järnvärde:117 (122 - den 23/9)
Symfus fundus mått: 30 (28 - den 23/9)
Blodsockret: 4.6 (4.1 - den 23/9)
Blodtryck: 115/75 (120/70 - den 23/9)


Nästa vecka så börjar profylax kursen och så har jag tid hos en arbets terapeut (hur stavas det egentligen? ;) ) pga av mina händer. Ska få någgra slags skenor att ha på mig under natten så att dom inte blir så vätske fyllda och gör ont på mig. Hoppas att det funkar!

Jag ska även på Gravid Massage.....längtar redan! Mindre kul ska det bli att gå till min tandläkare. Har lite av tandläkar fobi, och jag är övertygad om att något fel kommer han att hitta. Har haft blödande tandkött, i princip från start.
Men det är okej, anything for my little one ;)