tisdag 3 februari 2009

Uppdatering!! Från den 16:e dec till 14:e februari...

Det var ett tag sedan jag skrev här. Trodde att jag skullle ha all världens tid att göra sånt som att titta på TV, stöka runt i hemmet, blogga etc. Men tji fick jag minsann. Och när hon väl sover, ja då är det ju enda tiden man har på dygnet man har till att ta en snabb dusch, diska eller sova själv.



Men nu ska det banne mig bli av. Medans pappa Jens underhåller sessan i babygymmet, så ska det bli lite uppdatering av vad som hänt sedan Olivia kom in i mitt liv.

Olivia kom ju till världen den 16 december, kl 02.38. Förlossnings berättelse kommer vid nästa skrivar tillfälle ;)

Men jag kan säga att vi stannade på BB till och med fredag den 19 december.

Det var både skönt och skrämmande att komma hem. Skönt att få sova i sin egna säng, duscha i vårat egna badrum och ha tillgång till kläder och alla grejer. Men skrämmande för nu hade vi ju ingen röd knapp att trycka på längre (och vips, så är en barnmorska där) när vi hade funderingar kring Olivias beteende ;)
Första helgen var verkligen underbar. Det var först när vi kom hem som jag insåg att "wow, hon är våran....för alltid. Hon är min dotter, ingen kan någonsin ta henne ifrån mig."
Lyckan var och är fullständig! :)

På måndagen den 22:a december så åkte vi till SÖS för ett återbesök. Mestadels för min räkning. Men när vi var där så passade barnmorskan på att väga Olivia. Hon hade då gått upp 200 gram sedan födsel.

JULAFTON, firade jag och Jens själva med Olivia. Vi bstämde oss ganska tidigt att det skulle bli så eftersom BF var 7:e december, så visste vi att chansen att hon skulle komma närmare julen var trolig. Jag kände att en resa till småland och till skåne skulle bli alldeles för jobbig med en nyfödd. Plus att JAG kände mig inte speciellt pigg efter allt blod jag förlorade under förlossningen. Och jag ville komma igång med ammningen i lugn och ro.
Men jag och Jens hade den mysigaste julen tillsammans med prinsessan ändå! Vi fick hjälp av min mamma med att göra skinkan och knäck några dagar innan, och Jens gjorde egen inlagd sill. Och så hade vi en massa annat gott. Julklappar hade vi fått i mängder, men givetvis var det mesta till Olivia ;)
Jag fick en iphone av Jens, och jag gav honom en Armani klocka.

Juldagen spenderade vi med Jens farbror Rolf och Barbro. Jens kusin med familj var också där. Det var super mysigt.

Den 29: e december så var det första besöket på BVC med Olivia. Hon var då 2 veckor gammal. Och var 53,5 cm och vägde 4030 gram.
Lill tjejen är givetvis precis på kurvan. Perfekt med andra ord, men det visste vi ju redan :)

Den 9:e januari så fyllde jag 30. Dagen firades tillsammans med min mamma, Joanna, Marcus, Lilly, Hans, och Jens mamma. Fest för både mig och Jens ska vi ha senasre i vår, när Olivia har blivit lite äldre.

Den 14:e januari så var det nästa besök på BVC. Nu väger Olivia 4490 gram.

Den 16:e januari OLIVIA FYLLER 1 MÅNAD!

Den 19:e januari Jens fyller 30. Vi firar denna dag själva.

Den 21:a januari OLIVIA SKRATTAR för första gången (ja, som jag ser iaf.)

Den 23: januari så var Olivia på sin första begravning :( .
Våran älskade Evert (min mammas morbror, och en man jag sett upp till hela mitt liv) gick bort dagen efter att Olivia föddes. Det har varit oerhört tungt för mig. Att gå igenom den lyckligaste tiden i mitt liv, med födseln av mitt första barn och samtidigt sörja en väldigt väldigt viktig man i mitt liv. Begravningen var såå vacker. Mycket tårar. Men mycket vacker.
Evert är nu tillsammans med Jens pappa Peder nu Olivias alldeles speciella skyddsänglar!
Hon kunde inte ha bättre änglar att vaka över henne...

Den 26:e januari- 1:a februari så var jag och Olivia ensamma för första gången. Pappa Jens åkte utomlands i jobbet. Mormor Lill sov då över måndag till tisdag. Det var jätte mysigt. Och jätte skönt att få hjälp med matlagning och med prinsessan.
Detta var veckan då Olivia började sin "nya fas" ....med andra ord så skrek hon konstant från det att min mamma åkte på tisdagen och hela veckan. Snacka om att jag var trött när Jens kom hem på söndagen. Ingenting jag gjorde hjälpte. Hon ville inte ha mat, hon hade ren blöja.....ja allt var som det skulle men jg kunde helt enkelt inte få henne till att sluta gråta.
Det viasde sig när jag pratade med andra att detta är helt normalt. I och med att hon är i denna nya fas så vill hon inte vara själv och har seperations ångest.

Den 9:e februari så var vi på första dagen av Spädbarnsmassage kursen. Olivia fick massage av mig på fötter och ben. Hon njöt i fulla drag. Låg och skrattade och "pratade" med Noah, Saras(som jag gick profylax kurs med också) son.

Den 11:e februari så fick Olivia träffa sin moster Hanna som bor i Göteborg. Mys! Hanna var på besök i Stockholm med sin mamma på sitt sportlov.
Och då passade vi på att ses både på onsdagen och torsdagen.

Den 12:e februari så var vi på Olivias första läkarbesök. Allt såg jätte bra ut. Och nu är sessan hela 58,5 cm och väger 4920 gram. Fortfarande helt perfekt :) Men så är hon ju mitt barn, så.... Hihihi.

Den 14:e februari så firade familjen Arnell-Hansen Alla Hjärtans Dag med 3 rätters middag och mys! Olivia var lite kinkig framåt sena kvällen, men Jens nattade henne alldeles själv för första gången och hon somnade! Härligt!



Phu!
Ok, I did it. Uppdateringen är nu klar.
Och jag lovar att nu uppdatatera bloggen minst en gång i veckan. :)


Nu ska jag mata sessan!
Hej så länge.